CV

en

Software Beheersing

Avid Media Composer is waarschijnlijk 's werelds meest gebruikte professionele montagesoftware. Van alle kennis die ik van verschillende programma's heb is Avid Media Composer mijn specialisme. De technische kennis die ik van deze software heb is zeer uitgebreid. Series en films monteer ik vrijwel altijd met Avid. Op de Nederlandse Filmacademie zijn wij 4 jaar lang opgeleid over het gebruik van Avid.

Adobe Premiere prefereer ik boven Avid Media Composer als het gaat om korte montages waarbij ik de afwerking ook zelf doe. De communicatie tussen Adobe premiere en andere Adobe programma's zoals After effects werkt erg goed waardoor het een fijn alternatief is voor Avid Media Composer als je met veel effecten en verschillende lagen en animaties wilt werken. 

Adobe After Effects is een enorm uitgebreid programma met ontelbaar veel plugins. De basis begrijp ik goed en niet al te complexe animaties kan ik met dit programma prima maken. Ik gebruik After Effects vaak voor titels, overgangen en temp-animaties voor films. Een korte video die ik geheel met After Effects heb gemaakt is hier te zien.

Adobe Photoshop gebruik ik regelmatig voor het maken van flyers en posters. Mijn kennis van dit programma is redelijk breed. Ik kan voornamelijk goed composities maken door verschillende afbeeldingen samen te voegen tot een geheel. 

Adobe Encoder is een zeer krachtig programma voor het converteren van verschillende videocontainers. Ik gebruik het veelal voor het maken van verschillende exports van een filmversie. 

Davinci Resolve is een krachtige applicatie voor kleurcorrectie/grading. 

Kleurcorrectie is niet mijn sterkste punt maar basis kleurcorrectie voor kleinere projecten is geen probleem. Resolve gebruik ik verder voornamelijk voor het genereren van proxies waarbij uiteindelijk de onlinemontage weer met Resolve gedaan kan worden. Op deze manier kan je met een lagere resolutie sneller monteren binnen bijvoorbeeld Avid, om vervolgens de montage in originele beeldkwaliteit vanuit Resolve te exporteren.  

Ableton Live is een programma voor het componeren en produceren van muziek. Sinds kort gebruik ik dit programma om zelf muziek te produceren. Voor het gebruik van dit programma heb ik een cursus "muziekproductie" gevolgd bij DJSchool Amsterdam. Soms kan het handig zijn om zelf tempmuziek of drones te kunnen maken om een bepaalde sfeer te creëren binnen films. Mijn doel is dan ook om komende jaren mijn kennis over dit programma verder uit te breiden.  

CONTACT

Tel: +31 6 34 76 48 50

Email: caspervanzeelt@hotmail.com

  • Grey Vimeo Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon

DIRECT CONTACT

Stationsstraat 38K

1506DH Zaandam

© 2020 Casper van Zeelt - Film Editor